بهترین روش شستشوی فرش دستباف در منزل
شستشوی فرش دستباف در منزل با توجه به قیمت بسیار بالای اینگونه فرشها همیشه برای خانواده ها دردسر ساز بوده است.
خیلی وقتها ما به خاطر ترس از خراب شدن فرش از خیر شستن فرش دستباف خود می گذریم. این در حالی است که اگر این مطلب را با ما همراه باشید، به راحتی خودتان می توانید اقدام به شستن فرش دستباف در منزل بنمایید.
فرش های دست بافت به دلیل تعداد شانه ی بیشتری که در آنها به کار رفته و البته به دلیل دقت و خاص بودن آنها قیمت بیشتری را در بازار داراست و باید از آنها مراقب بیشتری صورت گیرد.
تمامی فرش ها به مرور زمان کثیف و آلوده خواهند شد حتی فرش هایی که استفاده نمی شوند و در گوشه منزل شما قرار دارند به مرور زمان گرد و خاک و دوده به آنها رخنه خواهد کرد.
در این پست با شما هستیم تا بهترین نحوه شستشوی فرش دستباف در منزل را به شما عزیزان آموزش دهیم.
فرش های دستباف از نظر جنس تشکیل دهنده آنها متفاوت است و در اکثر مواقع با ابریشم و یا پشم بافته میشوند و خود فرش های ابریشم نیز به 3 نوع فرش کف ابریشم , گلابریشم و تمام ابریشم دسته بندی می شود که تمامی آنها از نخ ابریشم استفاده میشود.
ولی در فرشهای پشمی از پشم برای تار و پود و نخ پنبه برای پرزها بهعنوان اصلیترین متریال استفاده شده است.
ابعاد فرش های دستباف کاملا متوع میباشد و در واقع بستگی به بافنده آن و یا سفارش دهنده آن دارد که با توحه به سایز بندی که دارد به هر کدام از آنها نامی را اختصاص میدهند.
مانند قالیچه (کمتر از 4 متر مربع) یا قالی (از ابعاد 2*3 تا 6*4) ویا به فرش های کوچکتر نیز نام پادری برای آنها انتخاب شده است.
در قسمت زیر به صورت کلی روش شستشوی فرش دستباف در خانه را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.
برای شستن فرش در منزل در ابتدا چه کنیم؟
ابتدا باید فرش خود را عاری از هرگونه گرد و خاکی نمایید برای این کار می توانید از لوازم ساده مثل جارو دستی و یا جارو برقی استفاده نمایید.
در صورتی که فرش شما دارای تعداد شانه بالایی می باشد زمان استفاده از جارو برقی بهتر است قدرت مکش جارو را در بالاترین وضعیت قرار دهید تا تمامی گرد و خاک های آن خارج گردد.
در صورتی که شما دارای محیط باز مثل حیاط یا پشت بام هستید می توانید فرش خود را بتکانید تا گرد و خاک از آن خارج گردد.
برای اطمینان بهتر است قبل از شستشوی فرش با دست بر روی فرش خود دست بکشید تا در صورتی که شیئی تیز و یا برنده وجود دارد آن را از داخل فرش خارج کنید چون ممکن است در زمان شستشو باعث ایجاد پارگی در داخل فرش شما شود.
تذکر: در صورتی که بخشی از فرش شما پاره شده و یا پوسیده است قبل از شستشو آن را تعمیر نمایید چون ممکن است در هنگام شستشو پارگی چندین برابر شود.
راز اصلی چگونگی شستشوی فرش دستباف چیست؟
تست ثبات رنگ فرش دستباف – بسیار مهم !!!!
مهمترین بخش این است که بدانید فرش دست بافت شما آیا رنگ پس می دهد و یا خیر؟
برای اینکه متوجه این موضوع شوید با استفاده از یک دستمال تمیز و سفید رنگ و با کمی آب روی گوشه ای از فرش ذستمال بکشید. در صورتی که دستمال شما رنگ پس داد بدانید که ادامه دادن شستشوی فرش در خانه و به صورت غیر اصولی فرش شما را خراب خواهد کرد.
و باید قطعا فرش خود را به قالیشویی تحویل دهید چون قالیشویی چگونگی شستشوی فرش دستباف را به صورت بهتر و حرفه ای تر میداند .
محل مناسب برای شستن فرش دستباف در منزل
نکته بعد انتخاب محل مناسب برای پهن کردن و در ادامه شستن فرش است.
محل انتخابی شما باید کمی شیب داشته باشد تا زمان آب گرفتن روی فرش آب های کثیف داخل فرش باقی نماند و به صورت اتوماتیک از فرش خارج گردد.
محل انتخابی شما نباید به دارای بخش های تیز مانند باشد چون ممکن است زمانی که روی فرش پارو میکشید باعث پاره شدن فرش بشود.
در نهایت زیر فرش به گونه ای باشد که گل و لای جمع نشود و قبل از انداختن فرش بر روی زمین حتما زمین را به صورت کامل بشورید.
دمای آب جهت شستشوی فرش دستباف در خانه
در ادامه روش شستشوی فرش دستباف در خانه باید بدانید که آب گرم برای تمامی فرشها ضرر دارد و شما زمان شستشو باید از آب ولرم برای شستن فرش خود استفاده نمایید چون آب گرم باعث می شود بافت فرش شل شود و رنگ های آن شروع به تغییر ماهیت دهند.
مواد شوینده مناسب جهت شستن فرش دستباف
در مرحله بعد با مواد شوینده ضعیف مانند شامپو فرش , پودر دستی, پودر صابون شروع به شستشوی فرش خود نمایید.
بعد از شستشوی کامل سعی کنید با استفاده از پارو به آرامی آب هایی که داخل فرش باقی مانده است را خالی نمایید.
توجه داشته باشید که حتما تمامی آب های داخل فرش خارج شده باشند چون باقی ماندن مواد شوینده در داخل فرش باعث تحلیل رفتن بافت آن خواهد شد.
نحوه خشک کردن فرش دستباف – نکته کلیدی !!!!
در نهایت شما باید فرش خود را با استفاده از نور خورشید و در محیطی باز و سایه که هوا جریان دارد خشک نمایید.
دقت کنید که به صورت مستقیم نور آفتاب به فرش دستباف شما نتابد چون نور خورشید رنگ اصلی فرش را میپراند. پس میتوانید فرش را در سایه و پشت و رو به آفتاب پهن کنید.
فرش خیس شما نیاز به هوای تازه دارد تا بوی نای آن از بین برود.
نکته قابل توجه این است که به هیچ عنوان برای خشک کردن فرش دستباف خود از دستگاه های گرم کننده مثل بخاری یا سشوار و غیره استفاده نکنید چون گرمای حاصل از این دستگاه ها غیر طبیعی ست.
در نهایت زمانی که فرش به صورت کامل خشک شد می توانید آن را در جایی که مد نظرتان است پهن کنید و سپس با استفاده از یک برس شروع کنید خواب فرش را به حال اولیه خود بازگردانید.
به یاد داشته باشید که این کار را به آرامی و لطافت انجام دهید در صورتی که با شدت بالایی فرش را برس بکشید ممکن است به فرش خود آسیب برسانید.
توصیه می کنیم این مطلب را حتما بخوانید: دلیل اصلی زرد شدن فرش بعد از شستن و نحوه رفع آن!
نتیجه گیری نهایی
ما در این مقاله سعی خود را کردیم تا روش شستشوی فرش دستباف در خانه به صورت کامل برای شما عزیزان شرح دهیم.
ولی با توجه به ارزشمند بودن فرش های دستبافت و بافت و جنس های متفاوتی که این فرش ها دارند بهترین کار این است که چگونگی شستشوی فرش دستباف را به دستان پرتوان قالیشویی آنلاین بنفشه بسپارید و با خیال راحت منتظر تحویل گرفتن فرش خود باشید.
با این کار دیگر نگران رنگ دادن فرش و یا زرد شدن فرش دستباف و یا پارگی فرش دستباف خود نخواهید بود.
ما در قالیشویی آنلاین بنفشه بصورت تضمینی تمامی خدمات شستشوی فرش دستباف و رفع عیب و لکه بری را با همکاری متخصصان این حوزه انجام می دهیم.
برای تمامی خدمات ضمانت کتبی ارائه می دهیم و هرگونه خسارت ناشی از شستشو را جبران خواهیم کرد.
با خیال راحت به قالیشویی بنفشه اعتماد کنید.